Pečený Oolong - černý čaj
Detailní popis produktu
Tmavé lístky Čínského čaje Oolong dodávají lehký nálev s příjemnou chutí s výrazným nádechem pražené rýže. Zmíněný čaj je nabídka pro náročné zákazníky. Oolong prochází postprodukčním „vytvrzením“ lístků, které se obvykle praží nebo pečou při nízkých teplotách po dlouhé intervaly. Pražením se také zvyšuje trvanlivost čajových lístků.
Několik studií prokázalo, že může pomoci zvýšit úbytek hmotnosti zlepšením spalování tuků a urychlením metabolismu. V jedné studii pilo 102 lidí s nadváhou nebo obezitou každý den po dobu šesti týdnů tento čaj, což mohlo pomoci snížit jejich tělesnou hmotnost a tělesný tuk. Vědci v Japonsku zjistili, že pití pouhých dvou šálků čaje oolong, může nastartovat proces spalování tuků v těle, i když spíte. Také hodnotili skupinu zdravých účastníků, kteří konzumovali čaj oolong a kofein. Jejich energetická hladina a metabolismus tuků byly analyzovány po dobu dvou týdnů. Po těchto 2 týdnech vědci zjistili, že čaj oolong a kofein zvýšily odbourávání tuků o 20 procent!
Čajové lístky mohou být znovu osvěženy pro lahodný druhý nálev. Jednoduše přidejte více vody a nechte další minutu na infuzi. Všeobecně se má za to, že druhá várka produkuje nejlepší chuť. Sice se podává bez mléka nebo cukru, ale jako sladidlo lze přidat med.
Všechny čaje obsahují vysoké množství antioxidantů, které nabízejí řadu zdravotních výhod. Výzkumy však ukazují, že živiny v čaji oolong mají silnější antioxidační a antimutagenní účinky než zelené nebo černé odrůdy. Polyfenoly v čaji snižují hladinu cukru v krvi.
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Černé čaje |
---|---|
Alergeny: | Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, DIA |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.