Mango plátky lyofilizované 100 g
Detailní popis produktu
Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
- Obsahuje má vysoký obsah vlákniny a je výborným zdrojem vitaminu C.
- Přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm.
- Obsažené železo přispívá k normální tvorbě červených krvinek, hemoglobinu a přenosu kyslíku v těle.
- Železo má vliv na normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk.
- V lidovém léčitelství se používají proti zánětům, hlavně v krku a ústní dutině.
Mango je na skus lehce tužší a vždy záleží na konkrétní odrůdě, délce doby sušení a aktuální sklizni. Doporučujeme mango případně namočit nebo si nakrájet kousky do kaše či vloček.
Dnes roste v celém tropickém pásu a má velkou řadu odrůd, a tomu odpovídající řadu barev od světle žluté přes červenou až po zelené odrůdy. Dužina je vždy žlutá, má velikou placatou pecku a chutí může připomínat broskev. Z nutričního hlediska je mango zajímavé vysokým obsahem draslíku, vitamínu E a C a betakarotenu (antioxidanty), a některými vitamíny B skupiny.
Složení:
Mango
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota 1301kJ / 310kcal, Bílkoviny 3,3 g, Sacharidy 67,9 g, Tuky 2,7 g, Sodík 0,05 g
Balení:
100 g
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lyofilizované ovoce |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Alergeny: | Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.