ProdejnaBylin Ostropestřecový olej lisovaný za studena 200ml RAW

99 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024

Ostropestřecový olej lisovaný za studena je jedlý rostlinný olej jednodruhový. 100% čistý olej vyrobený lisováním plodů ostropestřce za studena. Olej neobsahuje konzervanty a barviva. Konzumuje se 1 čajová lžička 2x denně.

Více: Játra a ostropestřec mariánský

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ostropestřec mariánský (Silybum marianum L.) je jednoletá rostlina, která roste především v Africe, v oblasti řeky Nilu. V Africe je tato rostlina s bodlavými listy velmi oblíbená a používá se jak k lékařským účelům, tak pro vysoký obsah oleje, který se lisuje ze semen. 

Ostropestřec ale obsahuje navíc i látku silymarin, která má blahodárné účinky na játra. Tato aktivní látka se dokáže vázat na membrány jaterních buněk a tím napomáhá k normální činnosti jater, jejich pročištění, zlepšení cholerézy a tím i práce žlučníku. 

Ostropestřecový olej se získává za studena ze semen rostliny, která obsahují až 22 % této cenné látky. Olej obsahuje 46-65 % kyseliny linolové, 15-25 % kyseliny olejové a 7-12 % kyseliny palmitové. Kromě toho se v něm nachází ale i chlorofyl, karotenoidy, tokoferoly, vitamín E, fosfolipidy a již zmiňovaný silymarin. 

Použití 
Olej je vhodný jak do studené kuchyně do salátů a zálivek, ale lze ho používat i samostatně pro posílení jater. 

Nutriční hodnoty na 100 g
Energie: 
3696 kJ / 882 kcal; Bílkoviny: 0 g; Sacharidy: 0 g; Tuky: 99.9 %.

Složení tuků
Kyselina linolová: 46-65 %; Kyselina olejová: 15-25 %; Kyselina palmitová: 7-12 %.

Dávkování 
2 čajové lžičky denně.

Skladování 
Skladujte na temném a chladném místě.

Země původu 
Česká republika 

Obsah
500 ml

Více: Játra a ostropestřec mariánský

Doplňkové parametry

Kategorie: Oleje a máslo
Hmotnost: 0.2 kg
Alergeny: Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, RAW, DIA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: