ProdejnaBylin Pomerančová kůra drcená
Související produkty
Detailní popis produktu
Složení a účinné látky pomerančové kůry
Kůra pomerančovníku pravého obsahuje mj. flavonoidy, betakaroten, minerální látky (draslík, vápník) a vitamín C.
Účinky pomerančové kůry
- Posílení imunitního systém
- Snižuje zánět
- Redukce hmotnosti
- Zdraví ústní dutiny
- Jasnější pleť
- dle nařízení ES č.1924/2006 nemůžeme uvádět zdravotní účinky, proto výše uvedené léčivé účinky jsou formou tipů našich babiček a tradičního lidového léčitelství. Nejedná se o lékařské doporučení – vycházíme pouze informací z internetu, které nemusí být odborné.
Popis a vzhled
Pomerančovník je jedním z nejrozšířenějších druhů rodu citrusu. Tento neopadavý strom dorůstá do výšky až 15 metrů a má pravidelně větvenou, kulovitou korunu. Listy pomerančovníku jsou porostlé střídavými 7 – 15 cm dlouhými a 3 – 8 cm širokými, tmavě zelenými, kožovitými a zašpičatělými listy s křídlatým řapíkem. Kvete bílými květy, které jsou uspořádány do vrcholíku. Plodem je kulovité hesperidium, neboli pomeranč.
Příprava pomerančové kůry
Připravujeme jako čaj, odvar, ale používá se také jako tinktura nebo k výrobě kosmetiky.
TIP na přípravu čaje: 1 čajovou lžičku vsypte do ¼ l studené vody, přiveďte k varu a nechte krátce povařit. V zakryté nádobě nechte 15 minut odstát a posléze sceďte. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pijte 1 - 2x denně. Skladujte na suchém a temném místě.
Použití pomerančové kůry
Pomerančovou kůru mohou užívat těhotné, kojící ženy i děti. Lze užívat dlouhodobě.
Nežádoucí nebo vedlejší účinky
Nejsou známy případy nežádoucích účinků ani kontraindikace s léky.
Další názvy pomerančovníku: Latinský název Citrus sinensis.
Výrobce: Prodejnabylin.cz
Užitečné odkazy:
I když se věnujeme aktualitě informací o našich výrobcích, výrobní předpisy se průběžně mění, a tak se mohou měnit složení, obsah živin, alergeny nebo dietetické informace. Vždy proto doporučujeme přečíst etiketu před použitím výrobku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.