ProdejnaBylin Honeybush Supergrade - medový keř
Detailní popis produktu
Zpracování: Honeybush se sklízí v období květu. Sklizeň je náročná, vzhledem k vysokohorskému terénu jsou keře dostupné pouze pěším sběračům. Sběrači sekají keře srpem těsně nad zemí a plní jimi velké koše, které si přináší na zádech. Ty pak odesílají kladkovým systémem po laně napnutém mezi vrcholem hory a údolím na místa dostupná pro traktor, který náklad dopraví na zpracovatelskou farmu. Tam se keře mechanickými řezacími stroji nařežou na malé kousky, které se namáčejí a fermentují. V současné době se k fermentaci využívají pece. Při 24–36 hodinové fermentaci se mění barva čaj Honeybush ze zelené na tmavě červenou až hnědou a rozvíjí se medové aroma. Nakonec se surovina pro lepší vzhled suší 1- 2 dny na slunci.
Příprava: Zalejeme vařící vodou 100°C. 1 čajová lžička čaje na cca 200 ml vody. Doba louhování je 3-5 minut.
Země původu: Jižní Afrika
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bylinné čaje |
---|---|
Alergeny: | Bio, Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, RAW, DIA |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.