ProdejnaBylin Skořicová kůra řezaná

od 49 Kč

Zvolte variantu

Voňavou a nasládlou skořici najdeme v mnoha druzích vánočního cukroví, v koláčích a dortech, ale také zní můžeme připravit lahodné mléko a je nezaměnitelnou součástí svařeného vína nebo punče. Nejenže jde o vysoce ceněné a oblíbené koření, ale navíc svým složením přispívá i našemu zdraví. Skořici říkáme kůře ze stromu skořicovníku pravého, který je rovněž známý jako skořicovník cejlonský.  

Detailní informace

váha: 100g
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
49 Kč
váha: 250g
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
89 Kč
váha: 500g
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
169 Kč
váha: 1000g
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
329 Kč

Detailní popis produktu

Složení a účinné látky skořicové kůry

Silice, eugenol, kumarin, thymol, třísloviny a slizové látky.

Účinky skořicové kůry

  • Příznivě ovlivňuje zažívání
  • Odstraňuje bolesti žaludku
  • Předchází vzniku žaludečních vředů
  • Pomáhá při plynatosti, průjmu, ulevuje při nadýmání
  • Zlepšuje chuť k jídlu
  • Normální činnost dýchacího systému
  • Silná menstruace (silné krvácení)
  • Antibakteriální
  • dle nařízení ES č.1924/2006 nemůžeme uvádět zdravotní účinky, proto výše uvedené léčivé účinky jsou formou tipů našich babiček a tradičního lidového léčitelství. Nejedná se o lékařské doporučení – vycházíme pouze informací z internetu, které nemusí být odborné.

Popis a vzhled

Skořicovník patří do čeledi vavřínovitých. Je to nízký, stálezelený strom dorůstající do výšky kolem 6 – 10 m. Jako užitková (kulturní) rostlina se pěstuje na plantážích ve formě keřů, které dosahují výšky 2 – 3 m. Sbíráme hlavně kůru, která je šedohnědé až žlutohnědé barvy s hladkým povrchem. Listy skořicovníku jsou jednoduché, krátce řapíkaté, vejčitého a podlouhlého tvaru a kožovitého vzhledu. Mají světle zelenou barvu a pokud je rozemnete, jsou aromatické. Strom nebo keř kvete drobnými a nenápadnými květy žlutavé barvy. Květenství vytváří ve vrcholičnatých svazečcích. Plodem je bobule, která má v době zralosti modročernou barvu. Plody se však sbírají nezralé, těsně po odkvětu.

Příprava skořicové kůry

Skořici připravujeme jako čaj, odvar, ale rovněž zní lze připravit tinkturu nebo olej, který se využívá k léčení ran a při migréně se vtírá do spánků. Při bolesti krku můžete odvar využít jako kloktadlo.

TIP na přípravu čaje: 1 čajovou lžičku vsypte do ¼ l studené vody, přiveďte k varu a nechte krátce povařit. V zakryté nádobě nechte 15 minut odstát a posléze sceďte. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pijte 1 - 2x denně. Skladujte na suchém a temném místě.

Použití skořicové kůry

Užívání skořice není vhodné pro těhotné ženy, pro jedince přecitlivělé na skořici a při žaludečních a střevních vředech.

Nežádoucí nebo vedlejší účinky

Díky obsahu skořicového aldehydu a eugenolu může skořice způsobit alergické reakce na kůži a sliznici. Jiné vedlejší účinky či kontraindikace nejsou známy. 

Další názvy skořicovníku pravého: Latinský název Cinnamomum verum.

Výrobce: Prodejnabylin.cz

Užitečné odkazy:

I když se věnujeme aktualitě informací o našich výrobcích, výrobní předpisy se průběžně mění, a tak se mohou měnit složení, obsah živin, alergeny nebo dietetické informace. Vždy proto doporučujeme přečíst etiketu před použitím výrobku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: